BOSCH лансира уред за програмирање на TPMS Сензори

Германскиот супер бренд BOSCH, го лансира уредот TPA 300 кој е специјално развиен за универзалните сензори за контрола на притисокот во гумите (TPMS).
Уредот покрива и може да се користи на околу 95% од возилата на пазарот.
Со него може да се програмираат преку 20 различни брендови на универзални сензори.


Преку wireless транмисија, TPMS податоците се прикажуваат директно на сопствениот екран од 2,8 инчи.
Работата е лесна и едноставна а програмирањето на сензорите брзо и рецизно. Редовно се врши апдејт на софтверот и функциите, возилата и покривањето на сензорите што гарантира дека вашиот сервисот секогаш ќе биде во тек со новините и ќе обезбедува точна услуга за клиентите.

Препознавање со OBD II модул е можно кај одредени Азиски модели како што се – Toyota, Hyundai, Nissan итн.
ОBD II модулот е достаен како дополнителна опрема, а како алтернатива може да се користи ESI Tronic 2.0 Online софтверот.
Работата се изведува лесно и практично – чекор по чекор.
Можни се – активација, читање и клонирање на податоците од TPMS
Уредот е компатибилен со околу 95% од возилата на пазарот.

За повеќе информации – обратете ни се на тел. 071 30 777 8