Ceratec, адитив за долгорочна заштита на моторот

Cera Tec е еден од најпродаваните адитиви на Германскиот производител LIQUI MOLY.

Составен е од цврсти микрокерамички лубриканти и хемиски компоненти сврзани во минерално масло. Се користи на следниот начин :

 • Директно се додава на моторното масло (студено или топло)
 • Идеалната примена на адитивот е ако  ја додадете содржината на пакувањето во новото моторно масло, веднаш по замената на маслото
 • 300 мл се доволни за до 5 литри моторно масло
 • Оптималното дозирање е околу 6% од вкупно додадената течност
 • Додавањето усогласете го со интервалите на производителот на возилата за промена на маслото

Зошто да го користите адитивот CERA TEC?

 • Го намалува триењето и го штити моторот од абење,
 • Спречува појава на скапи поправки и го продолжува животниот век на компонентите
 • Висока механичка и термичка стабилност која се грижи за одлично подмачкување дури и при најтешки услови на работа,
 • Штеди енергија, намалува потрошувачка на гориво, а со тоа и ја штити животната средина,
 • Cera Tec реагира директно со површината на металот и го штити вашиот мотор до 50.000 км
 • Cera Tec автоматски се меша и е компатибилен со сите стандардни моторни масла,
 • Tестиран е и на возила со турбо полначи, катализатори или филтри за честички,
 • Идеален е за употреба и во трансмисиони системи со маслено подмачкување, пумпи и компресори,
 • Во нови возила CERA TEC штити од расипување на моторот, и штити од посилно абење,
 • Со големина на своите честички од само 0.5 µm, апсолутно е компатибилен со сите филтри.