И “Клинчар Неготино” користи Аutodata

Најдобрата датабаза на технички податоци за независни авто сервиси – Autodata, отсега станува достапна и во Клинчар Авто Сервис, од Неготино.

ГББ дооел Скопје, како овластен партнер на Autodata, го потпиша новиот едногодишен договор со Клинчар, со што сервисерите од Неготино ќе може да ги користат – сервисните интервали, технички податоци, шеми, графици, мрежи и “чекор по чекор” процедури за одржување и сервисирање.

Базата на Autodata покрива над 95% од возилата на европскиот пазар, се обновува секојдневно со нови податоци, а решението е онлајн.