ден 735.00

Одбраните основни масла и комбинацијата на специјални адитиви даваат на ова АТФ масло одлични својства. Ова масло има голем индекс на вискозитет како и одлична отпорност на хемиски агенти, отпорно е на трошење и ефикасно делува на триењето. Не се пени и има добри својства во изолација на воздухот. Исто така е отпорен на стареење и има добри својства на заштита од корзија.

Хидроуличните системи, сервосостави на управување, претварачи на момент, рачни и автоматски менувачи – во склад со спецификацијата која ја носат производителите на возила или на преносни системи.

Одобренија

Allison C4, Dexron III G, Ford Mercon, Voith H55.6335.XX (G 607), ZF approval number ZF004928, ZF TE-ML 03D, ZF TE-ML 04D, ZF TE-ML 14A, ZF TE-ML 17C

LIQUI MOLY го препорачува овој прозвод за возила со специфккација
Caterpillar TO-2, MAN 339 Typ L1, MAN 339 Typ V1, MAN 339 Typ Z1, MB 236.1