ден 1,285.00

LIQUI MOLY го препорачува овој производ за возила со следните спецификации

BMW 83 22 0 440 214, BMW 83 22 2 147 477, BMW 83 22 2 148 578, BMW 83 22 2 148 579, BMW 83 22 2 167 666, BMW 83 22 2 433 157, BMW DCTF-1, BMW DCTF-1+, BMW DCTF-2, BMW MTF LT-5, Chrysler, Chrysler 68044345 EA, Chrysler 68044345 GA, Eaton PS-278, Fiat 9.55550-HE2, Fiat 9.55550-MZ6, Ford 1490761, Ford 1490763, Ford F-DC, Ford KU7JM2C218AA, Ford WSS-M2C 218-A, Ford WSS-M2C 936-A, Jaguar / Land Rover GX73-M1R564-AA, MB 236.21, MB 236.24, MB 239.21, MB A 000 989 04 03, MB A 000 989 20 02, Mitsubishi MZ320065 Dia-Queen SSTF-I, Peugeot Citroen (PSA) 9734.S2, Porsche 999.917.080.00, Porsche 999.917.080.01, Renault DW5, Renault DW6, Volvo 1161838, Volvo 1161839, VW G 052 182, VW G 052 529, VW G 052 536, VW G 055 529, VW G 055 536, ZF TE-ML 11

Врвно масло за менувачи на синтетска HC база со силна комбинација на адитиви. Овозможува врвни перформанси низ стабилен вискозен индекс, напредни адитиви против абење на кмпонентите и стабилни модификатори на триењето. Соодветно и за трансимисии со двојна спојка, кои имаат заеднички доток на масло за кумплугот, синхронизаторот, сетот за менување и хидроулична контрола.
За менувачи со двојна спојка, како што се  VW, Seat, Škoda, Audi (менувач со директно менување брзини), Ford, Mercedes-Benz (DCT), BMW, Volvo, итн.

Употреба

Да се следат спецификациите на производителот на возила. Оптимален ефект се добива само ако производот не е измешан со друг производ.