ден 410.00

Aдитив за чистење на моторот одвнатре.

Категорија:

Високоефикасна течност за чистење на несаканите наслаги во внатрешноста на моторот. Одлично ускладена комбинација на делотворни состојки детергентно – дисперзнтни адитиви заедно со основната течност брзо и ефикасно ги топат состојките кои создаваат талог и лак. Остатоците од секаков вид кои се растворливи или нерастворливи во масло се раствараат и при промена на маслото се исфрлаат од маслениот простор. Моторот е исчистен од наслаги, нечистотии и свежото масло сега може да ја покаже целата своја функционалност. Со тоа се намалува абењето во моторот и е продолжува неговиот животен век

За чистење и миење на маслените простори кај бензински и дизел мотори. Не е прикладно за употреба кај мотори со мокри спојки.