ден 590.00

Адитив за рачни менувачи.

Категорија:

Oвој адитив е посебно креиран за рачни и диференцијални менувачи. Значително го намалува трошењето и абењето на менувачите како и работната температура што резултира со потивка работа на менувачот, полесно менување брзини и штедењето на енергија. Менувачот работи потивко и на пониска температура. Дури и постарите менувачи работат потивко и со поголема ефективност поради ефектот кој овој адитив го има на површината на запчаниците. Поради MoS2 во составот овој производ за зголемува доверливоста на менувачите и приднесува за сигурност.

Погоден е за возила со мануелен менувач и диференцијали на задна оска, а особено за случаи во кои работната температура е исклучително висока, како и за оние случаи во кои е значително трошењето. Да не се користи кај автоматски менувачи и кај запорни диференцијали. Едн пакување може да се користи за 1-2 литри масло за менувачи.