ден 400.00

Може да се користи на сите бензински мотори кои претходно користеле оловен бензин. Да се дозира по полнење со гориво.

Категорија:

Оловните состојки се веќе забранети во многу европски земји. Но, постарите мотори кои имаат вентили подесени за гориво кое содржи олово имаат проблеми како што се – поголем степен на трошење на вентилските лежишта – значајно намалување на компресија, што резултира со помала сила на моторот или дури и до оштетување на моторот. Оловната замена овозможува правилна работа на моторот. Подмачкува и ги штити незајакнатите вентилски лежишта од трошење. Спречува оштетување на моторот и придонесува за оптимална компресија.