ден 755.00

Премиум моторно масло, развиено за модерните бензински и дизел мотори со и без турбополначи. За заштита и чување на авредноста на моторот во долги интервали помеќу две замени на масло и со големи оптоварувања.

Категорија: , Tag:

Ниско-вискозно високо-технолошко моторно масло со мало триење и одлична стабилност. Комбинирано со иновативната адитивна технологија и специјалниот  Molygen адитив. Спречува формирање на наслаги и гареж, ги намалува загубите предизвикани од триењето во моторот и обезбедува оптимална заштита од абење. Резултати на сето тоа се – заштеда на гориво и продолжен сервисен интервал за моторот.

Најдобро за модерните бензински и дизел мотори со и без турбополначи. За заштита и чување на авредноста на моторот во долги интервали помеќу две замени на масло и со големи оптоварувања.

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила со спецификациите

ACEA A3, ACEA B4, API SN, BMW Longlife-01 (up to 2018), Fiat 9.55535-H2, Fiat 9.55535-N2, Fiat 9.55535-Z2, GWM, HAVAL, MB 229.5, Opel GM-LL-B-025, Porsche A40, Renault RN 0700, Renault RN 0710, VW 502 00, VW 505 00