ден 3,825.00

Целогодишно масло за модерни бензински и дизел мотори со или без турбополначи, со или без филтри за тврди дизел честички или ладилници за воздух. Се применува за разни типови на возила произведени од 2009 година. Задолжително се користи во постари Форд-ови возила од 7/1998. Соодветно е за разни возила на производителите : Land Rover, Rover/MG, Jaguar, Mazda i Citroën. Тестиран е на турбополначи и катализатори. Не е соодветно за VW со продолжени интервали на одржување (WIV)!

Категорија: , Tag:

Особено прикладно за Форд-ови возила. Леснопроточно масло на база на синтетска технологија. Спречува формирање на наслаги, има екстремна стабилнсот, ги намалува губитоците од триење во моторот и одлично штити од абење. Особено е прикладно за долги интервали на промена на масло и високи барања на моторот.

Целогодишно масло за модерни бензински и дизел мотори со или без турбополначи, со или без филтри за тврди дизел честички или ладилници за воздух. Се применува за разни типови на возила произведени од 2009 година. Задолжително се користи во постари Форд-ови возила од 7/1998. Соодветно е за разни возила на производителите : Land Rover, Rover/MG, Jaguar, Mazda i Citroën. Тестиран е на турбополначи и катализатори. Не е соодветно за VW со продолжени интервали на одржување (WIV)!

Одобренија

ACEA A5, ACEA B5, API SL, Ford WSS-M2C 913-D, Jaguar / Land Rover STJLR.03.5003

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила со следната спецификацијаFiat 9.55535-G1, Ford WSS-M2C 913-A, Ford WSS-M2C 913-B, Ford WSS-M2C 913-C, IVECO 18-1811 S1