ден 1,025.00

Потполно синтетичко масло за автоматски менувачи со екстремно висока резерва на сила. Нуди висока термичка стабилност и со тоа овозможува оптимална отпорност на стареење. Осигурува максимална сила на преносникот. Одлична заштита од абење и добро однесување при триење. Дури и кај најдолгите интервали на промена на масло гарантира максимална ефикасност.

Развиен првенствено за автоматски менувачи во комерцијални возила, автобуси и транспортери. Делумно се користи и во хидроуличните системи итн. Потребно е да се обрне внимание на прописите на производителите на возила односно агрегати.

Одобренија

Allison C4, MAN 339 Typ V2, MAN 339 Typ Z12, Voith H55.6336.XX (G 1363 alt), ZF approval number ZF006000, ZF TE-ML 16S, ZF TE-ML 20C, ZF TE-ML 25C

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила со спецификацијатаMAN 339 Typ Z3, MB 236.81, ZF TE-ML 03D, ZF TE-ML 04D, ZF TE-ML 14C, ZF TE-ML 16M, ZF TE-ML 17C