Одличен семинар на Драшиша Ристовски во Скопје

GBB Group, на 25.11.2022 година, го одржа својот прв отворен тренинг за “меки вештини” во хотелот Double Tree by Hilton во Скопје.

Бизнис тренингот со назив – “Како да работите и продавате во време на предизвици (кризи)” го водеше еден од најактивните бизнис тренери во регионот, Драгиша Ристовски, основач и директор на компанијата D.R.Gilbert Group од Србија.

Тренерот, кој е истовремено и автор на 22 бизнис книги, уште еднаш, на маестрален, динамичен и забавен начин, им ја пренесе целата своја енергија на пријавените кандидати, и притоа сподели голем дел од своето знаење, вештини и искуство на присутните.

  • Како да ги лоцирате, и успешно да им пристапите на клиентите во време на криза.
  • Како да разговарате со своите потенцијални и реални клиенти, како да ја почнете водите и затворите продажбата. Како да ги избегнете одбивањата или поплаките на клиентите.
  • Како да се прилагодите на нивните лични афинитети, очекувања и потреби.
  • Дел од техниките за менаџирање на клиентите, како дел од авторскиот концепт наречен – Алгоритам на влијанија.
  • Како да изградите сопствен бренд во продажбата.
  • Како да изградите поголема и поквалитетна база на клиенти.

Ова беа само дел од темите на кои тренерот Ристовски ги даваше своите мислења, идеи, предлози и техники, држејќи ги кандидатите во континуиран фокус и позитивна тензија.

На крајот од тренингот, беше евидентно воодушевувањето на кандидатите кои тој петок го поминаа во еден поинаков, позабавен и надвор од сите стереотипи семинар, кој многу ќе им помогне во секојдневната работа.

До следниот тренинг… до следното видување.