ден 790.00

Посебно прикладно за Mazda, Mitsubishi, Ford и Jaguar.

Категорија: , Tag:

Посебно прикладно за Mazda, Mitsubishi, Ford и Jaguar. Високотехнолошко леснопроточно моторно масло од најновата генерација на база на синтетичка технологија. Осигурува максимална сила на моторот. Према еден д најстрогите европски тестви за смалување на потрошувачката на гориво (CEC-L-54-T-96/MB M 111), истата ја намалува за повеќе од 2,5% во однос на ѕтврденото референтно ниво. Одлична заштита од абење. Најбрзо подмачување при придвижување и минимално триење во секојдневното возење овозможуваат екстремно долг век на траење на моторот.

Целогодишно масло за бензински и дизел мотори како и за Common-Rail технологија. Посебно прикладно за возила со филтер на тврди честици за дизел мотори  (DPF). Тестиран е на турбо полначи и катализатори.

Одобренија

ACEA C1, Jaguar / Land Rover STJLR.03.5005

LIQUI MOLY го препорачува овој производ за возила со спецификација
Ford WSS-M2C 934-B, JASO DL-1, Mazda, Mitsubishi